Aan de nieuwe Stadskade

Wonen in Westergouwe

De Nieuwe Stadskade wordt gebouwd aan de rand van nieuwbouwwijk Westergouwe in Gouda, maar wat maakt deze locatie nou zo uniek?

 

Bereikbaarheid

Het maakt niet uit of  je nu in Rotterdam, Utrecht of Den Haag moet zijn, want dankzij de gunstige ligging ten opzichte van de snelwegen en de goede openbaar vervoer voorzieningen ben je binnen 20 autominuten in het centrum van Rotterdam of in 35 minuten in hartje Utrecht.

Eigen voorzieningen

De komende jaren groeit Westergouwe uit tot een compleet nieuwe woonwijk met zo’n 4000 woningen. Hier horen uiteraard ook eigen voorzieningen bij. Op dit moment heeft de wijk al een gezondheidscentrum, basisschool, kinderopvang en dierenkliniek. Voorlopig kun je voor de dagelijkse boodschappen terecht bij Albert Heijn Moordrecht of Plus van Ee, maar uiteindelijk komt er in Westergouwe een volledig winkelcentrum met twee supermarkten.

Buitenspeel garantie

Aan speelruimte geen gebrek bij de Nieuwe Stadskade. Op het eiland zelf komt een speeltuin, maar ook in de nabije omgeving zijn veel speelmogelijkheden. Wat dacht je van speeltuin de Sluis of de toffe natuurspeeltuin in het recreatiegebied van Westergouwe, de Groenblauwe zone.

Inspanning en ontspanning

Qua recreatiemogelijkheden kun je in Gouda alle kanten op! Direct naast de wijk ligt de Groenblauwe zone, een recreatiegebied van zo’n 45 hectare. De perfecte plek voor je hardlooprondje of een zondagse wandeling met het gezin. Op fietsafstand vind je diverse sportverenigingen. Kijk bijvoorbeeld eens bij voetbalclub O.N.A, paardensportvereniging de Zuidplasruiters, golfclub IJsselweide of tennisvereniging Moordrecht. Voor elk wat wils dus!

Gezellig een avondje uit?

In 10 minuten fiets je naar het historische centrum van Gouda met al zijn leuke restaurantjes, cafés, bioscoop en theater. Op www.goudsgenieten.nl tref je een aantal leuke hotspots aan.

Zoekvenster sluiten