Aan de nieuwe Stadskade

‘Aan het water, veel ruimte én vlak bij het recreatiegebied!’

24 april 2018 | Nieuws | Lydia Dansberg

Leuk, zo’n jarendertigwoning met al die prachtige oude details, vonden Sven de Jong (33) en Floor Ness (29). Maar tijdens hun huizenjacht kwamen ze er al snel achter dat ze in een dergelijke woning aardig wat comfort moesten inleveren. Nadat ze hun focus verlegden naar nieuwbouw, vonden ze hun ideale huis in het project Aan de Nieuwe Stadskade in de splinternieuwe Goudse wijk Westergouwe.

“De ligging aan het water, het woongedeelte op de ruime eerste verdieping, de vele mogelijkheden om de woning zelf in te delen, de extra ruimte beneden, vlak bij het centrum én vlak bij het groen.” Sven somt alle voordelen van het herenhuis dat hij en Floor in Aan de Nieuwe Stadskade kochten moeiteloos op. Ze ontdekten het project op internet. “We wonen nu nog in een huurwoning in Utrecht, maar willen terug naar Gouda – waar we allebei vandaan komen – om dichter bij onze familie te wonen. Westergouwe, en in het bijzonder dit project, sprak ons direct aan. We vinden het ook erg leuk dat alle huizen verschillend zijn; dat maakt het speels.”

Duidelijke uitleg

De aankoopbegeleiding door ERA Contour hebben Sven en Floor als heel prettig ervaren. Sven: “Het was voor ons de eerste keer dat we een nieuwbouwwoning gingen kopen, dus we vonden het best spannend. Gelukkig werd alles heel goed en duidelijk uitgelegd. Bijvoorbeeld over wat je allemaal met de woning kunt doen. Zo hebben wij gekozen voor een terras aan de achterkant, bij de keuken, en wordt de trap aan de zijkant geplaatst zodat je één grote, open ruimte krijgt.”

Hardlopen in het groen
Sven en Floor denken dat ze na de verhuizing veel in het nabijgelegen recreatiegebied te vinden zullen zijn. “We doen samen aan obstacle runs”, vertelt Sven enthousiast. “Vorig jaar hebben we de Iron Viking uitgelopen. Dat is een evenement waarbij je 42 kilometer hardloopt en onderweg over allerlei obstakels moet. Dus dat recreatiegebied trekt wel; lekker hardlopen. Als ze nou ook nog wat obstakels laten liggen, kunnen we daar helemaal uit de voeten!”

Zoekvenster sluiten